...O COM LA TRAMUNTANA, LA LLUNA I LA MAR PODEN AFECTAR A LES PERSONES.

diumenge, 10 de juliol del 2011

L'ILLA DELS SENTIMENTS...


Hi havia una vegada una illa on habitaven tots els sentiments, un dia la Saviesa va cridar-los a tots per tal de donar-los una noticia molt important. Quan el Despiste es va donar per enterat i la Mandra es va desvetllar la Saviesa va parlar.
"Amics. Us he reunit en aquesta platja per donar-vos una noticia molt important. L'illa s'enfonsa i no hi ha marxa enrere. Us recomano que a partir d'ara comenceu a contruïr una manera per escapar d'aquest lloc ja que l'enfonsament es farà de mica en mic. Si m'ho permeten jo ara marxaré ja que la Prudència i jo em fet un avio y marxarem ara mateix"
Davant d'aquesta noticia tothom es va quedar parat mentre veien com la Saviesa i la Prudència marxavem en l'avio portant com a polissó a la Por que se les havia ingeniat per colar-se dins de l'aparell.
En aquell precis moments tots els sentiments es van ficar a treballar per construir-se un mitjà per sortir de l'illa el més aviat possible. Tots excepte un, l'Amor que no s'acabava de creure que l'illa s'enfonses. Per ell aquella illa había sigut el millor que li havia passat mai, va passejar per la platja recordant tots aquells moments en que es va estirar a la sorra per tal de disfrutar del sol, d'aquells dies en que va jugar a l'aigua i es va despedir de cada pedra, cada lloc important, cada palmera que estaba aprop de la platja.
En un moment determinat l'Amor va pensar que en realitat l'illa no s'enfonsaría del tot, no podia entendre com una cosa de la que ell n'estava tant desaparegués com si res, així que va començar a medir la profunditat de l'aigua per adonar-se que efectivament l'illa s'estava enfonsant. L'aigua el va obligar a endinsar-se a la selva i allà va despedir-se de casa bri d'herba i de cada arbre però aviat tot es va anegar i es va convertir en una zona pantanosa.
L'Amor va pensar que en realitat l'illa s'enfonsaria una mica però que després tornaría a resorgir. Ara estava en la part més alta de l'illa que si de fet no era la que més li agradaba era la més seca de totes. Però l'aigua pujava i pujava, només quedava un porci de terra i llavors l'Amor es va adonar que realment l'illa s'enfonsava i ell, en la seva ceguera, no havia construit cap mitjà per escapar d'aquell lloc.
Des de el porci de terra on estava va poder veure com els altres sentiment fugien amb diferents tipus de barques. Va poder divisar una balsa fosca i trista que s'apropava, era la Tristor que no parava de plorar...
"Tristor! jo que sóc germà teu, que sentim de la mateixa manera, deixa'm que pugi a la teva balsa i tots dos deixarem aquesta illa que s'enfonsa" la Tristor estava tant trista que va mirar a l'Amor amb llàgrimes als ulls i plorant va marxar sense dir res.
Una altre barca molt luxosa va passar davant d'ell, era la barca de la Riquesa
"Riquesa! la barca que tens es gran i sembla que hi pugui cabre, em portaries amb tu?"
"Perdona Amor, però t'has vist? no puc permetre que algú tant lleig com tu estigui a la meva barca"
Seguidament va passar una altre barca, la de l'Odi del que l'Amor va deixar passar degut a la mirada amarga i el gest del sentiment que no el va voler al seu costat.
La veritat es que la cosa no pintava gaire bé per l'Amor, es va seure en un tros de pedra rodejat d'aigua i va plorar per la seva sort, l'enfonsament de l'illa que tant estimava acabaria amb ell, seria la fi de l'Amor. Quan més malament estava algú el va cridar a la seva esquena, al girar-se va veure a un vellet en na petita barca que li feia senyals perque s'acostés.
L'Amor va pujar sense pensar-ho i van remar plegats mentre s'allunyaven de l'illa. Molt apenat l'Amor va mirar cap a l'illa i va exclamar.
"Ja no hi haura cap illa com aquesta"
"La veritat es que no, no hi haura cap igual" va contestar el vellet sorprenent a l'Amor que esperava una resposta que l'animes.
Van remar en silenci fins que van arribar a una nova illa on estaven tots els altre sentiments. L'Amor es va sentir molt content i va saludar a tothom, al girar-se per agrair-li tot al vellet aquest havia desaparegut. L'Amor va dirirgir-se a la Saviesa que ho savia tot, ella després d'escoltar la definicio del vell va pensar-hi una estona i li va dir.
"El vellet que t'ha salvat Amor es el Temps i es a ell qui li has d'agraïr el no haver desaparegut amb l'illa"

13 comentaris:

  1. version en castellano

    LA ISLA DE LOS SENTIMIENTOS

    Había una vez una isla donde habitaban todos los sentimientos, un día la Sabiduría llamó a todos para darles una noticia muy importante. Cuando el Despiste se dio por enterado y la Pereza se desveló la Sabiduría habló.

    "Amigos. Os he reunido en esta playa para daros una noticia muy importante. La isla se hunde y no hay marcha atrás. Os recomiendo que a partir de ahora empiece a construir una forma para escapar de este lugar ya que el hundimiento se hará poco a poco. Si me lo permiten yo ahora me iré ya que la Prudencia y yo hemos hecho un avión y nos iremos ahora mismo "

    Ante esta noticia todos se quedaron parados mientras veían como la Sabiduría y la Prudencia se ivan en el avión llevando como polizón al Miedo que se las había ingeniado para colarse dentro del aparato.

    En ese preciso momento todos los sentimientos se metieron a trabajar para construir un medio para salir de la isla lo antes posible. Todos excepto uno, el Amor que no acababa de creer que la isla se hundiera. Para él esa isla Había sido lo mejor que le había pasado nunca, paseó por la playa recordando todos aquellos momentos en que se estiró en la arena para disfrutar del sol, de aquellos días en que jugó en el agua y se despidió de cada piedra, cada sitio importante, cada palmera que estaba cerca de la playa.

    En un momento determinado el Amor pensó que en realidad la isla no se hundiría del todo, no podía entender como algo de lo que él estaba tanto desapareciera como si nada, así que empezó a medir la profundidad de el agua para darse cuenta de que efectivamente la isla se estaba hundiendo. El agua le obligó a adentrarse en la selva y allí despidió de casa brizna de hierba y de cada árbol pero pronto todo se anego y se convirtió en una zona pantanosa.
    El Amor pensó que en realidad la isla se hundiría un poco pero que luego volvería a resurgir. Ahora estaba en la parte más alta de la Isla que si de hecho no era la que más le gustaba era la más seca de todas. Pero el agua subía y subía, sólo quedaba una porcion de tierra y entonces el Amor se dio cuenta de que realmente la isla se hundía y él, en su ceguera, no había construido ningún medio para escapar de aquel lugar.

    Desde la porcion de tierra donde estaba pudo ver cómo los demás sentimientos huían con diferentes tipos de barcas. Pudo divisar una balsa oscura y triste que se acercaba, era la Tristeza que no paraba de llorar ...
    "Tristeza! Yo que soy hermano tuyo, que sentimos de la misma manera, déjame que suba a tu balsa y ambos dejaremos esta isla que se hunde" la Tristeza estaba tan triste que miró al Amor con lágrimas en los ojos y llorando se fue sin decir nada.

    Otra barca muy lujosa pasó delante de él, era la barca de la Riqueza
    "Riqueza! La barca que tienes es grande y parece que pueda caber, me llevarías contigo?"
    "Perdona Amor, pero te has visto? No puedo permitir que alguien tan feo como tú esté a mi barca"

    Seguidamente pasó otra barca, la del Odio lo que el Amor dejó pasar debido a la mirada amarga y el gesto del sentimiento que no lo quiso a su lado.

    sigue.....

    ResponElimina
  2. ...


    La verdad es que la cosa no pintaba muy bien para el Amor, se sentó en un trozo de piedra rodeado de agua y lloró por su suerte, el hundimiento de la isla que tanto amaba acabaría con él, sería el fin del amor. Cuando peor estaba alguien lo llamó a su espalda, al girar a vio a un anciano en una pequeña barca que le hacía señas para que se acercara.
    El Amor subió sin pensarlo y remaron juntos mientras se alejaban de la isla. Muy apenado el Amor miró hacia la isla y exclamó.
    "Ya no habrá ninguna isla como esta"
    "La verdad es que no, no habrá ninguna igual" contestó el anciano sorprendente al Amor que esperaba una respuesta que la animara mas.

    Remaron en silencio hasta que llegaron a una nueva isla donde estaban todos los demás sentimientos. El Amor se sintió muy contento y saludó a todos, al girarse para agradecerle todo al viejito éste había desaparecido. El Amor se dirigio a la Sabiduría que lo sabía todo, ella después de escuchar la definición del viejo y pensar un rato,le dijo.
    "El viejito que te ha salvado Amor es el Tiempo y es a él a quien le tienes que agradecer el no haber desaparecido con la isla"

    ResponElimina
  3. Depenem del temps i només d'ell. tota la raó.
    Bon diumenge Sargantana

    ResponElimina
  4. Coneixía l'illa dels sentiments.
    Es una història molt bonica.

    Petons.

    ResponElimina
  5. sí, jo també. un bon conte de Jorge Bucay

    ResponElimina
  6. Jo no el coneixia pas i el trobo molt interessant i bonic.

    ResponElimina
  7. Amiga, sin duda alguna la culpa de que la isla se hundiera es de los humanos... No se como se las ingeniaron pero seguro que fueron ellos los que hicieron que la isla se hundiera...

    Siempre es así, amiga

    Un abrazo, Sargantana

    ResponElimina
  8. El temps, tant per bé com per mal, acaba posant a tothom al seu lloc i donant a cadascú el que es mereix (bé... potser no sempre)

    ResponElimina
  9. Gràcies per recordar-me La illa dels sentiments..., és tan bonica.

    Abraçada!

    ResponElimina
  10. Jo tampoc coneixia aquest conte.
    No tinc clar que el temps salvi a l'amor però potser si que amb el temps neixen altres amors ... diferents.
    Quan les nostres illes s'enfonsen hi ha un batibull de sentiments i avui no sé si hem de llegir-te entre línies.

    Bona nit Sargantana:)

    ResponElimina
  11. no, senyor Pere..no cal llegir entre linies aquest cop

    pero gracies a tots per llegir

    ResponElimina

esplaiet tu també...però amb seny, eh...!