...O COM LA TRAMUNTANA, LA LLUNA I LA MAR PODEN AFECTAR A LES PERSONES.

dissabte, 2 de juliol del 2011

ELS FALCONS JA VOLEN...

 
01/07/2011 - 10:26h   Des del passat onze de juny, tres pollets de falcó pelegrí procedents del centre de Vallromanes viuen en un terrat de Figueres des del qual han començat a sobrevolar la ciutat amb un objectiu clar: reduir la presència d’estornells i coloms. La iniciativa ha partit del jove estudiant Arnau Sargatal, fill del conegut ornitòleg Jordi Sargatal, que ho va proposar a l’alcalde Santi Vila, que de seguida va donar suport a la idea.
Sargatal explica que “aquesta iniciativa ja s’ha estat aplicant a altres grans ciutats europees on l’aliment és abundant per als falcons -bàsicament mengen coloms i estornells- i tenen edificis alts que poden servir com a penya-segats on criar”. Afegeix que “el falcó pelegrí és una espècie totalment aèria, que menja únicament aus o ratpenats i amb una capacitat de vol increïble”.

he llegit aquesta noticia a L'HORA NOVA i la volia compartir amb vosaltres, se que us va agradar l'iniciativa i la seva resposta

Bon cap de setmana !!

4 comentaris:

  1. version en castellano

    LOS HALCONES YA VUELAN...

    Desde el pasado once de junio, tres polluelos de halcón peregrino procedentes del centro de Vallromanes viven en una azotea de Figueres desde el que han comenzado a sobrevolar la ciudad con un objetivo claro: reducir la presencia de estorninos y palomas. La iniciativa ha partido del joven estudiante Arnau Sargatal, hijo del conocido ornitólogo Jordi Sargatal, que lo propuso al alcalde Santi Vila, que enseguida dio apoyo a la idea.
    Sargatal explica que esta iniciativa ya se ha estado aplicando en otras grandes ciudades europeas donde el alimento es abundante para los halcones-básicamente comen palomas y estorninos-y tienen edificios altos que pueden servir como acantilados donde criar. Añade que el halcón peregrino es una especie totalmente aérea, que come únicamente aves o murciélagos y con una capacidad de vuelo increíble.

    He leido esta noticia en la prensa local y habia prometido teneros ala corriente.

    Feliz fin de semana !!

    ResponElimina
  2. molt bona iniciativa....esperem que funcioni

    ResponElimina
  3. Jo ja he amagat als periquitos ... per si de cas:)

    Bona tarda Sargantana.

    ResponElimina

esplaiet tu també...però amb seny, eh...!