...O COM LA TRAMUNTANA, LA LLUNA I LA MAR PODEN AFECTAR A LES PERSONES.

diumenge, 23 de setembre de 2012

LLEGIA...


M'agradaria tornar a néixer


M'agradaria tornar a néixer per encarnar la llavor d'un dia lluminós de setembre. M'agradaria tornar a néixer per allargar cent anys més l'alegria de la festa. M'agradaria tornar a néixer en plena aurora, quan un país vell i nou de trinca obri de bat a bat les finestres al món. M'agradaria tornar a néixer per trobar als llibres d'història la Diada del 2012. M'agradaria tornar a néixer i créixer en llibertat ara que ens hem tret del damunt aquella por ominosa que s'ha transmès de generació en generació. M'agradaria tornar a néixer per rescabalar la dignitat dels pares, dels avis i dels rebesavis.
M'agradaria tornar a néixer en un país sense complexos que no es fa perdonar per existir, que no pidola perquè li neguen el pa i la sal, que té un idioma propi immune a les acusacions de llengua menor, tòxica i fragmentada en parlars regionals inconnexos. M'agradaria tornar a néixer i no aguantar mai més l'imperialista que m'acusa d'imperialista; el mentider, de mentider; el genocida, de nazi; l'acaparador, de lladre; el miop, de curt de vista; l'opinador suposadament conspicu, d'inventar-me la història. M'agradaria tornar a néixer per deixar enrere, ben lluny, el malson de les prohibicions explícites i les velades.
M'agradaria tornar a néixer en un país que no amenaci la meva llengua i la meva cultura, i que no m'exigeixi un sobrepuig de militància per preservar-les. M'agradaria tornar a néixer per no sentir-me estranger a casa meva i perquè els forasters i els apàtrides de sentiment hi trobin acollença fraternal. M'agradaria tornar a néixer en un estat nou que no serà una Arcàdia, que coneixerà una proliferació d'aiatol·làs, que estarà governat per mediocres i que patirà els mateixos greuges socials d'ara, però m'estimo més lluitar per un món més just sense la interferència dels aiatol·làs, dels mediocres i del poder econòmic de l'altra banda. Sí, m'agradaria molt tornar a néixer.

7 comentaris:

 1. Magnífic!
  A mi m´agradaria tornar a néixer i veure-ho tot canviat...encara que si fos en aquesta vida, millor.

  Aferradeta ben gran!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. pero neixer amb energies renovades eh...

   petons per tu reina

   Suprimeix
 2. De fet la feina es fa encara que no tornem a néixer, pels que neixin en un futur tot i que no siguem nosaltres...

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. es ben cert..
   com aixis ho van fer els que van viure abans que nosaltres

   abraçades, Candid

   Suprimeix
 3. A mi també m'agradaria tornar a néixer ... però lluny d'aqui.
  Veient la manca d'ètica, valors i cultura de la societat actual el futur és desil · lusionant.
  Si la solució passa per un ball de bastons prefereixo no ser-hi present.

  Bona nit Sargantana.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. esperem que no calgui arrivar-hi
   dons seria ben trist

   que descanseu, Pere, amic

   Suprimeix
 4. Y yo, aqui, de "imperialista" sin imperio...

  Ufffffff

  Un abrazo fuerte, amiga

  ResponSuprimeix

esplaiet tu també...però amb seny, eh...!